Vrijwilligers

Onze Vrijwilligers 
In, op en rond het PVO vindt een groot scala aan activiteiten plaats. Naast de PV hoofdevenementen (zie ook evenementen), hebben ook allerlei PV-onderafdelingen hun activiteiten en worden er allerlei feesten, recepties, BBQ’s en dinertjes gehouden. Natuurlijk zijn er ook allerlei onderhoudswerkzaamheden op en rond de gebouwen. Alle hier genoemde activiteiten worden geheel door een team van vrijwilligers verzorgd. Er zijn mensen die zich bezighouden met het organiseren, anderen met anderen met verzorgen van het gebouw en niet te vergeten de zeer grote tuin. De vrijwilligers doen dit, zoals het woord al doet vermoeden, geheel vrijwillig en dus gratis. Sommige besteden er 2 uurtjes per week aan en weer anderen hebben bijna een volledige werkweek eraan. Al deze vrijwilligers zijn welkom en hun inbreng (hoe klein ook) wordt enorm gewaardeerd.

Waarom zou je vrijwilliger worden? Niet voor het geld (we betalen nl. niets). Ook niet voor privileges (die zijn hetzelfde voor alle leden). Je moet dit gewoon leuk vinden om te doen, dat is de enige reden om dit te doen. Staat er dan helemaal niets tegenover? Jawel, saamhorigheid en gezelligheid. Materieel? Jawel, toch wel wat. Vrijwilligers die meehelpen met een evenement hoeven hier, zoals de “normale” deelnemers, geen entree voor te betalen. Tevens wordt eens per jaar het team vrijwilligers uitgenodigd voor een dagje uit. Ze worden dan gedurende een gehele dag ook eens in de watten gelegd. Dit wordt gesponsord door de PV, maar soms ook door de bedrijfsafdelingen. En bij afronding van wat grotere projecten soms een etentje.

Wie zijn die vrijwilligers dan? Onder anderen de Beheerders, Hoofdbestuursleden en Senioren. Maar ook gewone PV leden. Wij proberen die altijd aan te moedigen om ook mee te doen en betrokken te raken, ook al is het maar voor een paar uurtjes per week of voor specifieke klusjes. Lijkt je dit wat? Stuur ons maar een e-mail (kijk onder “contact”) en wij zullen je benaderen.
Namens de vrijwilligers: Jan Postma.